Fri Frakt över 99 kr • Valfri Startmånad

* Vissa adresser kan ta en extra arbetsdag

Beställ idag för leverans på måndag! *

Vanliga frågor och svar

Kundservice

Frågor eller funderingar kring din order som du inte hittar svar på här? Hör av dig med ditt ordernummer:
info@sotypicalme.se
Mån-fre 8 - 17
So Typical Me Kundsupport
Hur lång tid tar det innan min beställning kommer?
Din order skickas från oss inom en vecka med PostNord varubrev som levereras direkt i din brevlåda. Du får ett mail med spårningslänk så fort ditt paket är redo att lämna oss, sedan kan det ta upp till ett dygn innan PostNord scannat paketet och statusen uppdateras. Vanligtvis tar leveransen 1-2 arbetsdagar efter att PostNord plockat upp paketet.
Kan jag ändra min leveransadress?
Om din beställning inte har skickats från oss ännu så går det bra! Skicka ny adress och ditt ordernummer till info@sotypicalme.se
Kan jag avbryta köpet av min kalender eller notebook?
När du har genomfört ditt köp så går din order direkt i tryck för att möjliggöra snabb och effektiv leverans. Tyvärr har vi därför inte möjlighet att stoppa eller göra ändringar på en enskild beställning, annat än att ändra leveransadress. Eftersom produkten är personligt anpassad för dig så finns ingen retur- eller ångerrätt enligt distansavtalslagen.
Varför har jag inte fått någon orderbekräftelse eller andra mail?
Har köpet gått igenom skickas en orderbekräftelse direkt. Har du inte fått något mail så kontrollera skräpkorgen i din mail. Hittar du inget där heller så hör av dig till vår kundtjänst på info@sotypicalme.se.
Var tillverkas kalendrarna?
So Typical Me är en del av Burde Publishing AB, Nordens ledande kalendertillverkare sedan 30 år tillbaka. Alla personliga kalendrar och anteckningsböcker från So Typical Me tillverkas i Sverige och skickas från oss i småländska Växjö. Varje produkt binds ihop för hand med dina val och kvalitetsgranskas av vår erfarna personal.
Vilka storlekar har ni?
Vi har de två vanligaste storlekarna, A5 (148x210 mm) och A6 (105x148 mm). Fram- och baksidan skyddas av PP-plast som är några millimeter större än pappret.
Kan jag välja när kalendern ska börja?
Japp! I designverktyget, på steg 5, väljer du vilken startmånad din kalender ska ha. Så du betalar aldrig för månader som passerat! Glöm inte att räkna in produktions- och leveranstid (ca 1-1½ arbetsvecka) när du väljer bara!
Hur betalar jag?
I kassan väljer du mellan Swish, Klarna kortbetalning eller Klarna faktura.
Vad får jag med i min order när jag beställer en kalender eller notebook?
Förutom din fina So Typical Me kalender eller anteckningsbok får du även en flyttbar linjal (kan användas som bokmärke) och ett stickersark med 305 stickers som gör din planering både roligare och bättre. Till A5-produkterna ingår även en plastficka.
Blir mina egenuppladdade bilder fina i tryck?
Laddar du upp en bild av hög kvalité blir det jättefint. Vårt verktyg varnar om den tycker din bild verkar vara för lågupplöst.
Vilket papper är det i kalendern?
Högkvalitativt 110 grams Amber Graphic från Arctic Paper.
Varför skapa en egen kalender eller anteckningsbok?
För att sättet som du använder din kalender eller anteckningsbok på är unikt för just dig! Genom att skapa en egen så kan du se till att den innehåller just de delar som du vill ha och behöver. Kanske vill du ha en klassisk layout med bara en liten personlig twist. Eller så kanske du vill ha extra allt? Kanske någonstans i mitten? Du bestämmer!
Hur många sidor är det i produkterna?
Våra personliga produkter innehåller 150 sidor oavsett storlek.
I en kalender är sidorna fördelade på 4 sidor omslag, 36 sidor valbara slutsidor (färre om du väljer månadsavdelare istället), och resterande är kalendarium.
I en anteckningsbok/notebook så väljer du hur många sidor som ska vara layout vs. slutsidor. 4 sidor är fortfarande omslag.
Erbjuder ni presentkort?
Jajamän! Vi erbjuder digitala presentkort som levereras till mottagarens mailadress direkt, eller på ett specifikt datum som du väljer vid köp. Om du föredrar att lämna över din gåva personligen så funkar det även fint att skicka presentkortet till dig själv och sen skriva ut.

Våra presentkort är giltiga i 2 år, och kan användas för alla våra produkter såvida inget annat anges.
Presentkortet jag köpte har inte levererats, vad göra!?
Ingen panik, vi löser det! Om beställningen gick igenom och du fick en bekräftelse från oss (kontrollera skräpposten om inte), så finns kortet i vårt system och vi kommer att kunna skicka det igen vid behov.
Men först: be mottagaren att kolla sin skräppost så att det inte hamnat där.
Om inte, kontakta oss direkt på info@sotypicalme.se med ditt ordernummer så fixar vi det här.
Jag har fått ett presentkort, hur använder jag det?
Grattis! Du kan använda koden från presentkortet när du checkar ut din beställning. Om du vill hålla koll på ditt saldo och vara säker på att du inte tappar bort koden, så kan du välja “Lägg till i ditt konto” i mailet du fick. Har du inte redan ett konto hos oss så kommer du att bli uppmanad att skapa ett. När det är klart så är din present lagrad på ditt konto och du kan använda den direkt utan att klistra in koden, förutsatt att du är inloggad när du ska beställa.
Hur återvinner jag min kalender eller notebook?
Om du inte vill spara den som minne att se tillbaka på, så ser vi gärna att du plockar isär och återvinner de olika komponenterna. Gummiband, linjal och plastficka (från A5-storlekarna) går utmärkt att spara och använda i nästa upplaga!

1. Plocka ut gummibandet
2. Öppna sista uppslaget i din kalender eller notebook och leta efter spiralens slutning. Du kan behöva vrida lite på den för att enklare komma åt.
3. Börja i valfri ände och dra igenom första snurren på spiralen så att den lossnar. Den här första kan vara lite pillig, men sen är det bara att dra! Dra tråden rakt uppåt så trasslar den inte in sig i sig självt.
4. Sortera de olika delarna och återvinn enligt:
Gummiband – brännbart
Inlaga – papper
Plastficka, skyddande omslag och linjal – plast
Våra produkter har utvecklats en del sedan den här videon spelades in, men tekniken är densamma!

Med en personlig kalender eller anteckningsbok är det du som bestämmer

Omslag
Spiral och gummisnodd
Layout
Innehåll
Extra innehåll
Startdatum
Skapa nu
usercartearth