Fri Frakt • Valfri Startmånad

* Vissa adresser kan ta en extra arbetsdag

Beställ idag för leverans på torsdag! *

Vanliga frågor och svar

Kundservice

Frågor eller funderingar kring din order som du inte hittar svar på här? Hör av dig med ditt ordernummer:
info@sotypicalme.se
Mån-fre 8 - 17
So Typical Me Kundsupport
Hur lång tid tar det innan min beställning kommer?
Din order skickas från oss inom en vecka med PostNord varubrev som levereras direkt i din brevlåda. Du får ett mail med spårningslänk så fort ditt paket är redo att lämna oss, sedan kan det ta upp till ett dygn innan PostNord scannat paketet och statusen uppdateras. Vanligtvis tar leveransen 1-2 arbetsdagar efter att PostNord plockat upp paketet.
Kan jag ändra min leveransadress?
Om din beställning inte har skickats från oss ännu så går det bra! Skicka ny adress och ditt ordernummer till info@sotypicalme.se
Vi kan inte lova att vi hinner se ditt meddelande och ändra i tid, men vi gör vårt bästa!
Kan jag avbryta köpet av min kalender eller notebook?
Personliga produkter
När du har lagt din beställning så går din kalender eller notebook automatiskt iväg på tryck så att den ska kunna levereras så snabbt som möjligt till dig. Tyvärr kan vi inte stoppa en individuell beställning eller göra ändringar på den (annat än att ändra leveransadress). Glöm inte att kontrollera din design innan du lägger din beställning!

Eftersom produkten är personligt anpassad för dig så finns ingen retur- eller ångerrätt enligt distansavtalslagen. Men har det blivit skador i leveransen eller tryckfel som inte matchar din design, så tveka inte att höra av dig!

Tillbehör (icke-personliga produkter)
Om din beställning inte innehåller några personliga produkter, så kan vi avbryta ordern fram tills att den har skickats från oss. Kontakta oss på info@sotypicalme.se så snart som möjligt.
Varför har jag inte fått någon orderbekräftelse eller andra mail?
Har köpet gått igenom skickas en orderbekräftelse direkt. Har du inte fått något mail så kontrollera skräpkorgen i din mail. Hittar du inget där heller så hör av dig till vår kundtjänst på info@sotypicalme.se.
Var tillverkas kalendrarna?
Alla personliga produkter trycks och binds på beställning av våra erfarna bokbindare i vårt egna bokbinderi i Växjö, Småland. Några av våra kollegor har skapat kalendrar och notebooks i över 30 år!

Men självklart kan fortfarande misstag hända som vi missar i kvalitetskontrollen. Tveka aldrig att höra av dig om du upptäcker skador eller tryckfel som inte matchar din design!
Vilka storlekar har ni?
Vi erbjuder B5 med Hardcovers (176x250 mm), samt A5 (148x210 mm) och A6 (105x148 mm). De två mindre storlekarna skyddas av PP-plast som är några millimeter större än pappret.
Kan jag köpa en B5-kalender med plastomslag, eller en A5/A6 med hardcovers?
Inte än, nej. Men hör gärna av dig om det är något som du vill ha - vi utgår alltid från våra kunders önskemål när vi utvecklar nya funktioner och produkter!
Kan jag välja när kalendern ska börja?
Japp! I designverktyget, på steg 5, väljer du vilken startmånad din kalender ska ha. Så du betalar aldrig för månader som passerat! Glöm inte att räkna in produktions- och leveranstid (ca 1-1½ arbetsvecka) när du väljer bara!
Hur betalar jag?
I kassan väljer du mellan Swish, Klarna kortbetalning eller Klarna faktura.
Vad får jag med i min order när jag beställer en kalender eller notebook?
Alla personliga produkter kommer med ett gratis ark av klistermärken att sätta igång din planering med!

Beroende på vilken storlek du valt, så är även det här inkluderat:
A5: En snap-in linjal och en snap-in plastficka för stickers, memos eller andra viktiga papper
A6: En snap-in linjal
B5: En pappersficka på insidan av bakre omslaget
Blir mina egenuppladdade bilder fina i tryck?
Laddar du upp en bild av hög kvalité blir det jättefint. Vårt verktyg varnar om den tycker din bild verkar vara för lågupplöst.
Vilket papper är det i kalendern?
Högkvalitativt 110 gsm Amber Graphic från Arctic Paper.
Varför skapa en egen kalender eller anteckningsbok?
För att sättet som du använder din kalender eller anteckningsbok på är unikt för just dig! Genom att skapa en egen så kan du se till att den innehåller just de delar som du vill ha och behöver. Kanske vill du ha en klassisk layout med bara en liten personlig twist. Eller så kanske du vill ha extra allt? Kanske någonstans i mitten? Du bestämmer!
Hur många sidor är det i produkterna?
Inkluderat omslagssidorna:
A5 & A6: 150 sidor
B5: 200 sidor

Fördelningen av de här sidorna beror på typen av produkt du skapar och dina designval.
Erbjuder ni presentkort?
Jajamän! Vi erbjuder digitala presentkort som levereras till mottagarens mailadress direkt, eller på ett specifikt datum som du väljer vid köp. Om du föredrar att lämna över din gåva personligen så funkar det även fint att skicka presentkortet till dig själv och sen skriva ut.

Våra presentkort är giltiga i 2 år, och kan användas för alla våra produkter såvida inget annat anges.
Presentkortet jag köpte har inte levererats, vad göra!?
Ingen panik, vi löser det! Om beställningen gick igenom och du fick en bekräftelse från oss (kontrollera skräpposten om inte), så finns kortet i vårt system och vi kommer att kunna skicka det igen vid behov.
Men först: be mottagaren att kolla sin skräppost så att det inte hamnat där.
Om inte, kontakta oss direkt på info@sotypicalme.se med ditt ordernummer så fixar vi det här.
Jag har fått ett presentkort, hur använder jag det?
Grattis! Du kan använda koden från presentkortet när du checkar ut din beställning. Om du vill hålla koll på ditt saldo och vara säker på att du inte tappar bort koden, så kan du välja “Lägg till i ditt konto” i mailet du fick. Har du inte redan ett konto hos oss så kommer du att bli uppmanad att skapa ett. När det är klart så är din present lagrad på ditt konto och du kan använda den direkt utan att klistra in koden, förutsatt att du är inloggad när du ska beställa.
Hur återvinner jag min kalender eller notebook?
Om du inte vill spara den som minne att se tillbaka på, så ser vi gärna att du plockar isär och återvinner de olika komponenterna. Gummiband, linjal och plastficka (från A5-storlekarna) går utmärkt att spara och använda i nästa upplaga!

1. Plocka ut gummibandet
2. Öppna sista uppslaget i din kalender eller notebook och leta efter spiralens slutning. Du kan behöva vrida lite på den för att enklare komma åt.
3. Börja i valfri ände och dra igenom första snurren på spiralen så att den lossnar. Den här första kan vara lite pillig, men sen är det bara att dra! Dra tråden rakt uppåt så trasslar den inte in sig i sig självt.
4. Sortera de olika delarna och återvinn enligt:
Gummiband – brännbart
Inlaga – papper
Plastficka, skyddande omslag och linjal – plast
Våra produkter har utvecklats en del sedan den här videon spelades in, men tekniken är densamma!

Med en personlig kalender eller anteckningsbok är det du som bestämmer

Omslag
Spiral och gummisnodd
Layout
Innehåll
Extra innehåll
Startdatum
Skapa nu
usercartearth