Fem tips på hur du planerar familjepusslet!

Att få veckan att gå i hop med en aktiv familj kan minst sagt vara en utmaning! Det är mycket som ska hinnas med, men genom att strukturera er tid går det att få en planering som flyter på utan stress. Det behöver faktiskt inte vara så svårt att få ett mer harmoniskt familjepussel, följ våra fem enkla tips och testa själv!

 1. Analysera
  Börja med att skapa dig en överblick av familjens tid. Hur ser en typisk vecka ut hos er? Vilka aktiviteter och tider har varje familjemedlem? När du gjort en enkel tidsanalys kan planeringen sätta igång! Det är också nu du märker var i planeringen det finns svagheter. När du vet på förhand att det kommer vara ont om tid är det lättare att vara förberedd och planera för det.
 2. Verklighet vs Målbild
  Fundera på vad som är viktigt för dig och resten av familjen. Hur ser era scheman ut i förhållande till middagstider, nattning och läxläsning? Behöver ni justera något för att hinna med det ni vill för att må bra? Var ärlig mot dig själv och tänk på att i en veckoplanering måste det finnas luft för oförutsedda händelser!
 3. Skapa en personlig kalender
  Nu är det dags att skriva i n familjens planering! Välj en layout som passar dig där du får plats med hela familjens aktiviteter. Ett tips är att välja en kalender med veckoplanering och extra sidor för anteckningar så kan du samla allt på samma ställe.
 4. Fortsätt fylla på
  När grunden är l agt kan du börja planera in födelsedagar, högtider, avslutningar, studiedagar med mera. Ta för vana att skriva in allt som behöver kommas ihåg så slipper du hålla det i huvudet!
 5. Stäm av och justera
  Efter ett par veckor är det en god i dé att utvärdera planeringen tillsammans. Funkar vardagen eller behöver ni justera något? Givetvis blir det inte alltid som man tänkt sig, särskilt i nte när barn är involverade, men då är det tryggt att ha en stabil grundplanering att falla tillbaka på.

Med en personlig kalender eller anteckningsbok är det du som väljer

Omslag
Spiral och gummisnodd
Layout
Innehåll
Extra innehåll
Startdatum
Skapa nu

Planeringstips

earth